Udvikling

Kontakt os

info@stevnsklint.org

+45 2054 6404

 

UDVIKLING AF STEVNS KLINT SOM VERDENSARVSOMRÅDE

 

Den nye status som verdensarv betyder, at der i fremtiden vil være større fokus på Stevns Klint, nationalt som internationalt. Vi kan forvente, at der kommer flere besøgende til området fra hele verden. Stevns Klint kommer kort sagt på verdenskortet.

 

Højerup vil fortsat være et centralt sted for at opleve Stevns Klint, mens et besøgscenter i Boesdal Kalkbrud skal fortælle historien om, Stevns Klint og hvorfor klinten er verdensarv.

 

Det er vigtigt for området ved Højerup, at den rare stemning i området bliver bevaret, mens trapper, stier og parkeringsforhold bliver forbedret.

Ligesom det er vigtigt for området ved Boesdal at tage hensyn til området og den måde som både borgere og gæster allerede bor og lever på her.

 

Stevns Kommune har øremærket 3 mio. kr. om året i fem år til at drive og udvikle området som verdensarv. Der er søgt fondsmidler til udviklingen.

 

Dialog med borgere, lodsejere, besøgende og andre, som er påvirket af forandringerne, har været en stor del af arbejdet frem mod verdensarv og vil også være det i fremtiden.

 

Læs mere om planerne for besøgscenter i Boesdal i denne rapport, udarbejdet af Dansk Bygningsarv april 2015 -rapporten kan downloades ved at klikke her.

 

 

 

COPYRIGHT © 2015 UDVIKLINGSGRUPPEN STEVNS KLINT

 

Tinghuset Algade 8 DK- 4660 Store Heddinge e-mail info@stevnsklint.org

 

Site Manager Naja Habermann e-mail naja@stevnsklint.org mobil +45 20 54 64 04