Udvikling

Kontakt os

info@stevnsklint.org

+45 2054 6404

 

UDVIKLING AF STEVNS KLINT SOM VERDENSARVSOMRÅDE

 

Statussen som verdensarv betyder, at der i fremtiden vil være større fokus på Stevns Klint, nationalt som internationalt. Vi kan forvente, at der kommer flere besøgende til området fra hele verden. Stevns Klint kommer kort sagt på verdenskortet.

 

Højerup vil fortsat være et centralt sted for at opleve Stevns Klint, mens et besøgscenter i Boesdal Kalkbrud skal fortælle historien om, Stevns Klint og hvorfor klinten er verdensarv.

 

Stor støtte fra fonde sikrer besøgscenter i Boesdal Kalkbrud

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Augustinus Fonden støtter opførelsen af besøgscenter med udstilling i Boesdal Kalkbrud.

 

Fondene støtter besøgscentret med samlet 80 mio. kroner. Stevns Kommune investerer samtidig 10 mio. kroner i udviklingen af området.

 

A.P. Møller Fonden støtter med 50 mio. kroner, Aage og Johanne Louis-Hanses Fond med 15 mio. kroner, Augustinus Fonden med 15 mio. kroner.

 

Du kan læse presseteksten her.

 

 

Arkitektkonkurrence om besøgscentret i Boesdal Kalkbrud

 

Onsdag d.12. december er arkitektkonkurrencen for besøgscentret i Boesdal Kalkbrud skudt i gang af Fonden Stevns Klint Besøgscenter.

 

De fire inviterede tegnestuer er:

 

Dorte Mandrup A/S er en sværvægter i verdensarvssammenhæng og har både tegnet Vadehavscenteret og besøgscentret for Ilulissat på kanten af den grønlandske isfjord, begge UNESCO verdensarvssteder.

 

entasis har hovedindgangen til Zoologisk Have i København og Bornholms Madkulturhus blandt de bygningsværker, de er kendt for.

 

Henning Larsen Architects A/S står blandt andet bag tegningerne af Moesgaard Museum i Aarhus og Harpa Concert Hall i Reykjavik.

 

Praksis Arkitekter har netop vundet konkurrencen på Den ny Maltfabrik i Ebeltoft og er nomineret til den prestigefyldte EU Mies Award 19 for Forskerboligerne i Carlsbergbyen.

 

 

Du kan læse mere om tegnestuerne og se hele konkurrenceprogrammet på www.fskbc.dk

 

Se presseteksten om arkitektkonkurrencen her.

 

 

Stevns Kommune har lavet en samlet Spørgsmål og Svar om udviklingen i Boesdal Kalkbrud og Højerup, som du kan læse her.

 

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © 2015 UDVIKLINGSGRUPPEN STEVNS KLINT

 

Tinghuset Algade 8 DK- 4660 Store Heddinge e-mail info@stevnsklint.org

 

Site Manager Naja Habermann e-mail naja@stevnsklint.org mobil +45 20 54 64 04