Forvaltning

Kontakt os

info@stevnsklint.org

+45 2054 6404

 

 

FORVALTNING AF STEVNS KLINT SOM VERDENSARV

 

Et verdensarvssted skal beskytte de værdier, som det er optaget på verdensarvslisten for, for eftertiden. Det er et krav fra UNESCO.

For at styre udviklingen, skal alle verdensarvssteder arbejde efter en forvaltningsplan. Det er en slags køreplan for, hvordan området skal styres.

 

Mange verdensarvssteder oplever en stigning i turismen, og derfor er det vigtigt, at turismen udvikles bæredygtigt. Det vil sige, at turismen ikke må ødelægge områdets kvaliteter, så man ikke kvæles i sin egen succes.

 

UNESCO har i få tilfælde frataget et steds verdensarvsstatus, fordi udviklingen har ødelagt de værdier, området var optaget på

verdensarvslisten for.

 

Du kan læse mere om forvaltningen af Stevns Klint i forvaltningsplanen 2017-2020, som kan se som pdf-fil her.

 

Stevns Kommunes rolle i forvaltningen

Stevns Kommune sikrer rammerne for den lokale forvaltning af Stevns Klint som verdensarv. Stevns Kommune er også forvaltningsmyndighed i forhold til Planloven og er ejer af Boesdal Kalkbrud, et areal omkring Stevnsfort, Stevns Fyr samt Mandehoved/Flagbanken.

 

Blandt Stevns Kommunes vigtigste initiativer i forbindelse med verdensarv er udviklingen af Boesdal som besøgssted med nyt besøgscenter og Højerup som støttepunkt. Følg dette arbejde på www.stevns.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © 2015 UDVIKLINGSGRUPPEN STEVNS KLINT

 

Tinghuset Algade 8 DK- 4660 Store Heddinge e-mail info@stevnsklint.org

 

Site Manager Naja Habermann e-mail naja@stevnsklint.org mobil +45 20 54 64 04